Autocrossdag Ter Apel succesvol voor Racingteam de Marne!

Afgelopen zondag 14 Oktober was er weer de jaarlijkse afsluiter van het autocross seizoen op de ovalbaan van de Noord Nederlandse Ovalracing Ter Apel. Jaarlijks word in autosportstadion de Polderputten de autocross dag georganiseerd om de autocrossers bekend te maken met het rijden op asfalt. Elk jaar weer inmens populair en van Racingteam de Marne waren Bennie en Marco met hun auto present, Bennie had ook nog een caravan meegebracht, om deel te nemen aan de afsluiter van de dag, de caravan race. Ook POL Racing uit Winsum was met ons mee, Klaas Pol, Marc Postma en het equipe Jan Berghuis/Jelle vd Laan hadden ook hun auto klaar gemaakt voor een dagje asfalt rocken.

De dag begon zoals altijd met de bijna gevreesde keuring, en ook dit jaar verliep het weer niet vlekkeloos voor ons. De kooi van Bennie zijn Astra was bij de achterste buizen iets door de carrosserie gezakt wat hem afkeur opleverde en een hoop werk bezorgde voor het team, maar na enig laswerk mocht Bennie toch mee doen in de Vrije Standaard klasse. Niet in de standaard klasse, omdat er iets teveel ijzer in de neus zou zitten. Marco kwam er vlekkeloos doorheen, maar moest zich ook tussen de verstevigde standaard wagens voegen.

Tegen de klok van 12.00uur begonnen de races en die begonnen voor Marco zeer goed, hij had de kopstart en wist de rust te bewaren en keurig als eerste over de streep te komen en mocht dus een bos bloemen in onvangst nemen en plaats nemen op de auto voor een ereronde.
Bennie kon in de VrijeStandaard klasse weer goed mee te komen met de haast afgeschreven Astra wist hij tussen het grote geweld nog netjes 6e te worden.

Ereronde Marco

In de 2e manche kende Marco wat pech, hij kwam tweemaal behoorlijk hard in botsing met de muur wat hem een kromme stuurstang opleverde en moeite kreeg om door de bochten te komen. Toch wist hij nog in de middenmoot te eindigen, maar wel weer enig werk voor het team om de wagen weer op en top aan de start te krijgen voor de finale.
Bennie deed het wederom weer perfect met zijn Astra tussen de dure wagens, hij wist 5e te worden deze maal.

De finale van Marco werd samengevoegd met de “niet” verstevigde standaard wagens, dit vergrootte de concurrentie voor Marco maar toch wist hij nog als 6e over de streep te komen. Uiteindelijk leverde dit nog een verrassende 4e plaats op over de gehele dag, wat weer een beker betekende voor Marco. Bennie maakte er weer een mooie wedstrijd van in de finale van de VrijeStandaard klasse, maar het lukte hem net niet om als derde te eindigen en moest dus genoegen nemen met de 4e plaats, wat hem een 5e plaats over de gehele dag opleverde.

Op het einde van de dag stond natuurlijk ook nog de caravan race voor Bennie op het programma. 17 caravans waren er op de baan, wat op voorhand al spektakel betekende. Bennie was helaas na een halve ronde de caravan al verloren, maar reed natuurlijk door om zoveel mogelijk caravans uit te schakelen, ook dit verliep niet geheel zonder problemen want hij belandde bij de winnaar van 2011, Arnold van der Veen uit Roden, IN de caravan, en kon er ook moeizaam weer uit komen. Na een aantal minuten rubberen en rook snuiven in de caravan wist Arnold zich te ontdoen van Bennie en konden ze beiden weer hun weg vervolgen. Nadat Bennie nog 1 caravan aan gort had gereden had ook de auto het begeven; aandrijfas kapot wat einde race betekende aangezien er natuurlijk geen sperr in de bak zit.

Kortom het was weer een super geslaagde dag voor zowel de rijders als het publiek. De Astra van Bennie lijkt nu echt afgeschreven te zijn, wat dus weer werk aan winkel betekend voor komende winter. Marco kon hem zonder al te grote schade weer rijdend op de kar zetten, wat eigenlijk zowiezo al een overwinning is!

Helaas hebben we geen zelf geen foto’s kunnen maken omdat de camera van Lammert gesneuveld is. Wel een aantal filmpjes, deze vind je onder het menu “Media”.
Voor foto’s kijkt u o.a. op Autospeedwayonline.nl, RaRaRacing.nl houdt ook Crozzmedia.nl in de gaten voor de allereerste aflevering va

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>