Beker regen bij Racingteam de Marne

Op 19 mei was er de eerste autocross van de NNCRO in Ten Boer. Hier was geen verslag van te lezen op deze website, aangezien er weinig goeds te meldden was over deze dag. Stefan, Marco en Jasper Venhuizen hun wagens waren met serieuze motorproblemen uitgevallen, Bennie van Houten had daarintegen ook weinig geluk, in de manches wist hij telkens keurig 3e te worden, maar in de finale moest hij met pech de strijd staken. Erg jammer, al doet Bennie natuurlijk goede zaken voor het clubkampioenschap.  

Twee week later op 2 juni stond de 2e cross van de NNCRO op het programma, op de baan van Stedum. Deze dag waren helaas Koos, Stefan en Jasper vd Berg er niet bij. Laatste 2 door technische problemen, Koos had een familiedag. Marco en Jasper Venhuizen hadden inmiddels weer een andere motor ingebouwd. Bennie had de steekas weer vervangen dus vol goede moed gingen we naar Stedum. En niet onverdienstelijk. Racing Team de Marne ging met maarliefst 2 bekers naar huis. Jasper Venhuizen was uitgeblust na zijn manche rijden, aangezien de motorruimte bij hem in de brand stond. Gelukkig valt de schade nog mee, zo hoopt Venhuizen en ook persoonlijk geen ongelukken. Marco wist in de manches genoeg punten bijelkaar te schrappen voor een plekje in de finale, en wist daarin 3e te worden. Bennie was na 5(!) manches ook de winnaar van de 3e beker in de standaard boven 2 liter klasse. Beiden kwamen zonder noemenswaardige schade uit de strijd, en dat is natuurlijk ook al heel wat waard.

Bennie ging de volgende dag alweer op de vroege zondagmorgen richting Blijham, waar de Stichting Baansport Blijham de jaarlijkse Autospeedway had georganiseerd. Een race op een prachtig vlakke baan, waar alles doorelkaar heen rijdt. Toch wist Bennie zich hier ook weer super te manifesteren, ook hier ging Bennie er met de 3e prijs vandoor tussen de “VrijeStandaard” mannen zoals Jan Douwe vd Veen en Johan Tammeling. Ook mocht hij zelfs deelnemen aan de Super Finale, een finale tussen de 1e 4 plekken van elke klasse. Ook in deze finale deed Bennie het keurig, maar kon zich niet in de prijzen rijden.   Toen was het afgelopen zaterdag tijd voor de jaarlijkse autocross in Noord Bergum, een cross op een zware zandbaan.

Na de ervaringen van vorig jaar werd er afgereisd richting het natte en regenachtige Friesland zonder verwachtingen. Ook de eerste manche beloofde niet veel goeds, in het natte zand bleef Bennie hangen in de buiten bocht, maar wist alsnog knap 5e te worden. De 2e manche ging al heel wat beter en werd Bennie 2e, in de 3e manche werd hij zelfs 1e. Dus vol goede moed ging Bennie de finale in. Keurig wist hij lang de 3e plaats te bezetten, maar moest toch zijn meerdere erkennen en kwam uiteindelijk als 4e onder de vlag door. Deze 4e plaats leverde weer een mooie beker op en een goed gevulde enveloppe.   Racing Team de Marne is zich nu aan het voorbereiden op de volgende cross van de NNCRO, 23 juni in Ten Boer. Een druk weekend dan, want op zondag 24 juni gaan we richting Eelde voor de 1e editie van de autocross in Eelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>